Włóż ryż z tym składnikiem do garnka, a wszyscy będą się zastanawiać, dlaczego smakuje tak wyśmienicie.

Nigdy wcześniej ryż nie miał tak wyjątkowego smaku, jak kiedy jest przygotowywany w tej metodzie. Od kiedy poznałem ten sposób, ryż gotuję tylko tak.

Instrukcje:

Rozgrzej patelnię, dodaj odrobinę oleju słonecznikowego. Wrzuć posiekany czosnek i podsmaż.

Przed gotowaniem ryż namocz w zimnej wodzie na przynajmniej 30 minut, po czym opłucz go i wrzuć na patelnię. Dodaj sól, wymieszaj i krótko podsmaż. Następnie dodaj do ryżu trochę wody. Przykryj patelnię i zmniejsz ogień do minimum.

Pozwól ryżowi gotować się przez 5 minut, po czym wyłącz ogień. Dodaj nieco więcej wody, przykryj i gotuj jeszcze przez 5 minut, aż ryż będzie miękki. Taki ryż jest naprawdę pyszny. Podziel się tym przepisem ze swoimi znajomymi. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!