Cukier połączony z miętą to sekret przepisu, który po prostu zachwyca rodzinę.

Spróbuj tego przepisu, łatwego i pełnego miętowej świeżości, który musisz wypróbować!

Nie zdołasz uwierzyć, ale możliwe jest stworzenie z niej zdumiewająco apetycznych ciasteczek. Są tak wyśmienite, iż zawsze przygotowuję je w ilości podwójnej dawki. Doskonała mieszanka, przed którą nikt nie może się oprzeć!

Składniki:

  • 7 g proszku do pieczenia
  • 220 g pszennej mąki
  • 20 g liści mięty
  • 100 g pudru cukrowego
  • 1 jajko
  • 100 g masła, już zmiękczonego
  • 40 g czekoladowych kropelek

Sposób przygotowania:

W umieszczonej w misce, umytej i osuszonej mięcie, wsyp cukier puder. Wszystko łączymy użyciem miksera.

Następnie, dołącz jajko oraz zmiękczone masło, a potem dokładnie je zmiksuj za pomocą blendera.

Kontynuuj, mieszając mąkę z proszkiem do pieczenia, a także włączając do kompozycji czekoladowe kropelki.

Gdy składniki zostaną połączone, lekko natłuść dłonie olejem.

Formuj z masą niewielkie ciasteczka, najlepiej w formie małych kul, które nieco spłaszcz przed ułożeniem na blachy.

Rozmieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzchu każdej z nich umieść kilka kropelek czekolady. Wstępnie nagrzej piekarnik.

Piecz w temperaturze 180°C przez mniej więcej 15 minut.

Gotowe! Życzymy smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!